Ulft, Netherlands

Red Bull-team betaalt transfersom voor Doetinchemse esporter

Esporter Dion Derksen uit Doetinchem heeft een nieuw team gevonden. De 27-jarige gamer is van FNATIC overgestapt naar OG Esports, dat gesponsord wordt door Red Bull en zelfs een transfersom voor hem over had.
Jasper Hazelaar | 27 juli 2023 09:32 | Aangepast op 27 juli 2023 09:32
“Ik heb nu nog steeds de kans om op het hoogste niveau te spelen, dat betekent veel voor mij, zeker gezien mijn leeftijd”, aldus Derksen, in de wereld van het schietspel Counter Strike:Go beter bekend als ‘Fashr’. Met zijn overstap naar het bekende team FNATIC kwam vorig jaar een droom uit. Hij dreigde echter een reservespeler te worden, waardoor de transfer naar OG Esports nu als geroepen komt. In zijn nieuwe ploeg, met een miljoen volgers op Twitter, is hij het oudste lid: “Het is natuurlijk relatief en er zijn ook zeker oudere spelers, maar op je dertigste ben je wel echt oud in de gamewereld.”

Het is voor Derksen aftasten in zijn nieuwe ploeg, waar hij drie weken geleden naar overstapte. Hij heeft teamgenoten uit Duitsland, Servië, Roemenië en Polen: “Ik heb met nog geen van de spelers samengespeeld, ook niet voor de lol. Ik kende ze qua naam wel.” Bij OG Esports heeft hij ook een nieuwe rol gekregen, met meer verantwoordelijkheid. Refererend aan de voetbalwereld ziet hij zichzelf als een ‘nummer 10’. “De spelverdeler”, aldus Derksen. “Voor mij zit er ook veel meer verantwoordelijkheid bij om de jongens aan te sturen, daar help ik bij met de echte leider van het team.”

Kansen door Red Bull
OG Sports is de gametak van Red Bull. Van origine is het bedrijf bekend van energiedrankjes, maar inmiddels is het merk net zo bekend in de sportwereld, waar het onder meer actief is in de Formule 1 en het voetbal. “Waar Red Bull Salzburg een voetbalteam van ze is, is OG Esports dat in het gamen”, vertelt Derksen, die denkt dat er op marketinggebied zo ook kansen komen. “Ik ben een van de weinige esporters in Nederland, dus dat is wel interessant. We zijn aan het kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.”

'Europa League' in Keulen
Op dit moment is Derksen in het Duitse Keulen, waar hij zich met zijn nieuwe team probeert te plaatsen voor ESL One. “Dat is een van de grootste toernooien in Counter Strike:Go, na de Major”, zegt de Doetinchemmer, die het vertaalt naar voetbaltermen. “Dat is de Champions League, maar dit kan je wel zien als de Europa League. Het echte toernooi begint dit weekend, binnen twee of drie dagen weten we of we ons hebben geplaatst.”

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

Doetinchem|esports|

Lees ook

Verhalen verzetsstrijders vertelt vanuit cellen De Kruisberg

Op 2 maart 1945 werden 46 mannen 's ochtends vroeg uit gevangenis De Kruisberg in Doetinchem gehaald...

Vier gewonden na botsing tussen meerdere voertuigen op de N315

Het is zaterdagmiddag flink misgegaan op de N315 tussen Doetinchem en Zelhem. Meerdere automobiliste...

Ruim 150 mensen oefenen crisissituatie bij Slingeland Ziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem houdt zaterdagochtend een grote crisisoefening om medewerker...

Verkeerschaos in Doetinchem na aanrijding op kruising met verkeerslichten

Een scooterrijder is donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Oostelijke Randweg in Do...

Vitesse-fan krijgt Doetinchemse schrikkeldagbaby

Donderdagochtend in alle vroegte werd Flore Lise geboren in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem....

Jurken met ‘De Kist’ en sigaren, De Graafschap verliest met Theo Vergeer een cultheld

De Graafschap-clubicoon Theo Vergeer is in de nacht van woensdag op donderdag op 69-jarige leeftijd ...