Records bij Montferland Run gesneuveld

Gepubliceerd: 02-12-2019 15:12. Bijgewerkt: 02-12-2019 15:20

Bij de 24e editie van de Montferland Run is zondag zowel bij de mannen als bij de vrouwen het parcoursrecord gesneuveld. Na twee regenachtige edities werden onder ideale omstandigheden recordtijden gelopen door een deelnemersveld met topatleten van over de hele wereld.


"Ik ben zelf het hele jaar bezig om contact te houden met de managers en atleten en elke keer lukt het om ze naar 's Heerenberg te halen", laat Carlo Jansen weten. De organisatie probeert de atleten iedere editie iets moois voor te schotelen. "Een mooie wedstrijd en een rondleiding in het kasteel, dat zijn toch dingen die andere wedstrijden niet doen", aldus Jansen. Deelnemer Frank Futselaar was onder de indruk van de organisatie. "Deze wedstrijd staat altijd rood omcirkelt", zegt Futselaar. "Het is al zoveel jaren dat de top hier naar toe komt, maar het is ook gemoedelijk. Die combinatie maakt het heel erg leuk en bijzonder. "

De Keniaan Geoffrey Koech was bij de mannen de sterkste in een recordtijd van 42 minuten en 13 seconden. Bij de vrouwen liep Tsigie Gebrerufal uit Ethiopië met een tijd onder de 48 minuten een nieuw record. Hoewel Mohamed Ali de beste Nederlander was, was Futselaar zeer tevreden met zijn tijd. "Ik wilde graag onder de 45 minuten lopen", zegt Futselaar, die op een dertiende plek wist te eindigen. "Ik denk dat ik 44:55 had, dus voor mij was het echt een toprace."

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)