Rechter geeft voetpaden Kasteel Vorden vrij

Gepubliceerd: 24-02-2021 11:02. Bijgewerkt: 24-02-2021 12:23

De paden en wegen bij Kasteel Vorden zijn vrij en openbaar toegankelijk, zo heeft de rechter bepaald. Gemeente en de eigenaresse kwamen er niet uit en daarom heeft een rechter zich over de zaak gebogen.

"Onlangs bepaalde de rechtbank Gelderland dat het standpunt van de gemeente juist is", aldus Bronckhorst. "Het is de eigenaresse daarom niet toegestaan om voetgangers op die paden en wegen op enige manier te belemmeren." De gemeente Bronckhorst heeft de afgelopen jaren met de eigenaresse veel gesprekken gevoerd en afspraken gemaakt over de toegankelijkheid van de wegen en paden over het kasteelcomplex voor voetgangers: "Omdat beide partijen een andere uitleg gaven aan de gemaakte afspraken, is besloten de zaak aan de rechter voor te leggen."

De paden op het kasteelcomplex zijn nu voor voetgangers toegankelijk, maar dit geldt niet voor fietsers en honden. "Daarbij vragen wij iedereen die het terrein betreedt om dit te doen met respect voor de omgeving en de privacy van de eigenaresse van het kasteel", laat Bronckhorst weten. De kasteeleigenaresse heeft volgens de gemeente wel het recht om bezichtigingen van het kasteel te beperken of daarvoor betaling te vragen.

Foto: REGIO8 (archief)


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)