Rechter geeft KNVB gelijk in kort geding

Gepubliceerd: 14-05-2020 19:05. Bijgewerkt: 14-05-2020 19:38

De rechter heeft donderdagavond de KNVB gelijk gegeven in het kort geding dat De Graafschap en Cambuur Leeuwarden hadden aangespannen. Hoewel in de uitspraak begrip werd getoond voor de situatie van de eerstedivisionisten, hoeft de voetbalbond geen promotie toe te staan.


Rechter Hans Zuurmond oordeelde dat het besluit van de KNVB in stand kan blijven. De voetbalbond is bevoegd om in een uitzonderlijke situatie als de coronacrisis een beslissing te nemen. De argumenten van De Graafschap en Cambuur Leeuwarden werden stuk voor stuk van tafel geveegd. Ook de vordering om een algemene ledenvergadering te beleggen, werd afgewezen. De beide clubs hebben volgens de rechter niet goed kunnen beargumenteren waarom die ledenvergadering nodig was.

Volgens de rechter heeft de KNVB op basis van een algemene bepaling het recht om bij onverwachte omstandigheden een beslissing te nemen. Van een reguliere competitie is geen sprake omdat het seizoen niet is uitgevoetbald. Zuurmond noemde het een hard gelag voor de clubs en geeft aan dat de KNVB ook goed een andere beslissing had kunnen nemen, maar dat de rechtbank alleen kan corrigeren als het 'echt niet goed is gegaan'. Dit was niet het geval. De Graafschap en Cambuur Leeuwarden kunnen tegen de uitspraak in hoger beroep gaan.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)