Radstake start met tankshop 2.0 langs N18

Gepubliceerd: 17-07-2020 13:07.

De Radstake opent begin augustus een 'tankshop 2.0' op de parkeerplaats naast de N18. De zogenaamde N18 To Go is voor het bedrijf in Heelweg een manier om personeel aan het werk te houden en geld te verdienen tijdens de coronacrisis.

“We hadden altijd al de gedachte dat we iets met de N18 moesten”, zegt eigenaar Robert Venderbosch van de Radstake. “Toen we door de coronacrisis alle evenementen weg zagen vallen, moesten we zorgen voor een nieuw verdienmodel.” Waar normaal grote feesten en evenementen plaatsvinden bij het zalencentrum, loopt Radstake nu meer dan tachtig procent van de omzet mis. “Als familiebedrijf dat honderden jaren bestaat kunnen we dat gelukkig opvangen, samen met de inkomsten van het paardenbedrijf. Maar we zijn blij dat we met de N18 To Go onze mensen weer gewoon in kunnen zetten." Mede door een bijdragen van meer dan ton vanuit de NOW-regeling hoefde er geen personeel ontslagen te worden.

De nieuwe horecazaak is volgens de eigenaar geen wegrestaurant. “Een tankshop, maar dan zonder de benzine”, aldus Venderbosch, die hoopt passerende automobilisten en fietsers te verleiden tot een hapje en een drankje. “Eigenlijk gaan we terug naar de roots, want we zijn vierhonderd jaar geleden gestart als een to-go-zaak langs de Hessenweg.” De Radstake heeft van Oude IJsselstreek groen licht gekregen voor de komende zes maanden, maar mogelijk blijft de N18 To Go daarna ook bestaan. “Laten we eerst kijken hoe het loopt”, vertelt Venderbosch. “Maar we hebben er alle vertrouwen in.”

Foto: N18 To Go

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)