Racoon geniet dubbel op de Zwarte Cross

Gepubliceerd: 15-07-2017 23:07. Bijgewerkt: 16-07-2017 2:06

De mannen van Racoon hebben zaterdag dubbel genoten op de Zwarte Cross. De Zeeuwse band heeft voor hun optreden zelf al een rondje gemaakt over het festival.


“We gaan hier voor onze lol naar toe”, zegt zanger Bart van der Weide. “Als ik een beetje geluk heb mag ik op het rennerskwartier met mijn campertje en dat is gewoon dik vet feest.” De frontman van Racoon kent de Zwarte Cross niet alleen vanaf het podium, hij komt ook als bezoeker graag op het festival. “Heel veel stukjes van mijn herinneringen liggen hier”, zegt Van der Weide. “Maar ik weet niet waar, want ik ben ze echt kwijt.”

De mannen van Racoon begonnen hun optreden zaterdagavond in het licht, maar zongen hun laatste nummer in het donker. Het veld voor het hoofdpodium stond tijdens de schemer bomvol met Zwarte Crossers. “De meeste gasten mogen Racoon natuurlijk helemaal niet leuk mogen vinden, want het helemaal niet hip”, zegt Bart. “Er waren er een heleboel die toch een beetje toegaven en dachten ‘Fuck it, we komen toch!” De sfeer was volgens gitarist Stefan de Kroon dan ook erg goed. “Het is superchil, ik kan niet anders zeggen”, aldus De Kroon. “Het is heel relaxed, volgens mij is hier nooit gekloot of vechtpartijen.”

Bekijk ook:
- Aftermovie van de Zwarte Cross 2017 Zaterdag
- Opgevoerd speelgoed verrast op crossbaan
- Wens Wennemars komt uit op Zwarte Cross
- Jovink zwaait af met een knallende eindshow
- The Dreamteam laat Engelse Schans stampen

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)