Raadslid Rob Mos uit fractie LBM gezet

Gepubliceerd: 29-06-2019 14:06. Bijgewerkt: 29-06-2019 17:06

Raadslid Rob Mos is uit de fractie van Lokaal Belang Montferland gezet. Het vertrouwen in het Didamse raadslid is door de fractie opgezegd, nadat een meerderheid in de raad Mos afwees om voorzitter te worden van een nieuwe commissie.

“Wij betreuren dit besluit”, zo laat fractievoorzitter Jan van Halteren in een verklaring weten. “Met name de gebeurtenissen in de raadsvergaderingen van 13 juni en 27 juni en voorgeschiedenis liggen ten grondslag aan dit besluit”, aldus van Halteren. Tijdens deze vergaderingen werden de bezuinigingen op voetbalclubs behandeld. Mos is bestuurslid bij SV Loil en voerde het woord, hoewel burgemeester Peter de Baat daarvoor expliciet had gevraagd aan raadsleden die een band hebben met één van de voetbalclubs om niet het woord te voeren. Mos vindt het jammer dat het op deze manier is gelopen: "Ik heb nooit de intentie gehad om persoonlijke belangen voorop te stellen, maar spreek voor alle clubs in de gemeente. Donderdagavond na de raadsvergadering werd duidelijk dat het een onhoudbare situatie zou worden"

Dat Mos uit de fractie van Lokaal Belang is gezet, werd hem telefonisch mede gedeeld door fractievoorzitter Jan van Halteren. De raadsleden van Lokaal Belang Montferland hebben Mos verzocht om zijn zetel beschikbaar te stellen aan de partij. "Dat ga ik zeker niet doen. Veel mensen hebben destijds persoonlijk op mij gestemd", aldus het raadslid. Hoe hij zijn rol nu verder gaat invullen, weet Mos nog niet. "Ik heb in ieder geval veel reacties en steun gekregen van andere raadsleden."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)