Raad wil nieuwe school zonder sporthal

Gepubliceerd: 03-07-2020 13:07. Bijgewerkt: 03-07-2020 13:16

De gemeenteraad van Bronckhorst heeft alle seinen op groen gezet voor de bouw van een nieuwe vmbo-school in Vorden. Maar een bijbehorende nieuwe sporthal, zoals het college voorstelde, daar ziet een meerderheid van de raadsleden geen heil in.

Dat bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Bronckhorst, zo meldt Omroep Gelderland. Voor de school die aan de Almenseweg moet komen trekt de raad maximaal 10,7 miljoen euro uit. Hiermee wordt het voortgezet onderwijs in Vorden behouden. Raadsfracties en zelfs fractieleden onderling waren sterk verdeeld over het wel of niet direct realiseren van een nieuwe sporthal op dezelfde locatie. "De route naar de huidige sporthal is veiliger, dan naar een locatie aan de Almenseweg", aldus de VVD. Ulrike ter Braak van GroenLinks deelt die mening: "Slepen met onze basisschoolkinderen over het spoor is niet wenselijk."

Bewoners van de Almenseweg spraken eerder uit te vrezen voor overlast door de school én sporthal in hun achtertuin. "Wij krijgen straks 24/7 overlast", reageerde Jan ten Damme toen de plannen vorig jaar bekend werden. Zonder nieuwe sporthal valt er voor hen één last weg. Dat de raad het licht op groen zet betekent nog niet dat het schoolgebouw er automatisch komt.

Haalbaarheidsonderzoek
Er volgt eerst nog een haalbaarheidsonderzoek. Hierin wordt gekeken of de gemeente het terrein aan kan kopen, of de nieuwbouw ingepast kan worden en wat de gevolgen van de nieuwbouw zijn op de flora en fauna.

Foto: Omroep Gelderland


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)