Raad unaniem over ontwikkeling DRU-terrein

Gepubliceerd: 17-12-2018 12:12. Bijgewerkt: 17-12-2018 14:37

De gemeenteraad van Oude IJsselstreek heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de doorontwikkeling van het DRU Industriepark. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de totstandkoming van een nieuwe overkoepelende entiteit tussen de huidige gebruikers.

“Het DRU-park is in een volgende levensfase aanbeland”, aldus wethouder Peter van de Wardt. “Het terrein zal altijd in beweging zijn. Daarom hebben we ook het Frank Damen-gebouw aangekocht om startende ondernemers te ondersteunen.” De nieuwe stichting DRU Industriepark zal volgens de wethouder haar eigen rol moeten pakken en daarbij is een mindere rol voor de gemeente weggelegd. “Met de huidige financiën moet de DRU zich door kunnen ontwikkelen.”

Partijen in de gemeenteraad zijn positief over de doorontwikkeling van het DRU Industriepark. “Wij zijn trots op wat er gerealiseerd is. Dit geeft een bijdrage aan een duurzaam en gezond industriepark”, aldus CDA-raadslid Memet Tekinerdogan. Ook Lokaal Belang onderschrijft de visie die nu op papier is gezet. “Wel moeten de losse eindjes qua vorming van het stichtingsbestuur nog aan elkaar geknoopt worden”, aldus Aaldering van Lokaal Belang.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)