Raad gaat voor 4-baans snelweg door regio

Gepubliceerd: 09-04-2019 11:04. Bijgewerkt: 09-04-2019 11:22

De Achterhoek moet alles op alles zetten om een 4-baans snelweg A18 te realiseren tussen Enschede en Varsseveld. Ondanks kritiek vanuit de Achterhoek Board werd maandagavond tijdens de vergadering van de Achterhoek Raad in Ulft een amendement aangenomen.

“Op dit moment is er bij het Rijk geen enkele urgentie om deze weg aan te pakken”, aldus wethouder Ted Kok van Aalten namens de Achterhoek Board. “'Ik denk niet dat we dit voor elkaar krijgen.” De Raad, waarin de zeven Achterhoekse gemeenten vertegenwoordigd zijn, nam desondanks een amendement van de VVD-fractie aan, waarin wordt opgeroepen alles op alles te zetten voor de realisatie van een 4-baans snelweg met 100 kilometer per uur als maximumsnelheid op de plek van de huidige N18. Het is een aanvulling op de toekomstvisie Achterhoek 2030. “'In deze visie gaan we voor dingen die we in het verleden als Achterhoek nooit hebben uitgesproken en daar hoort dit bij”, stelt indiener Hans Boxem.

VVD’er Boxem kreeg onder meer steun van Walter Leemreize van de CDA-fractie. “Zonder bereikbaarheid valt alles stil”, aldus het raadslid. Uiteindelijk stemde een ruime meerderheid in met het amendement, waarna de visie werd vastgesteld. De komende periode gaan de verschillende thematafels aan de gang met de uitwerking van Achterhoek 2030. “We schrijven geschiedenis', vindt Boxem. “We hebben een visie vastgesteld waar ondernemers, het onderwijs en de overheden samen aan hebben gewerkt.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)