Ulft, Netherlands

Raad Doetinchem maakt vuist tegen afsluiting Dorpsstraat

De gemeente Doetinchem wil meepraten over de afsluiting van de Dorpsstraat in Laag-Keppel. Raadsleden zijn bezorgd over de proef die momenteel plaatsvindt, waardoor de doorgaande route van Wehl naar de andere kant van de Oude IJssel is afgesloten.
Jasper Hazelaar | 30 maart 2023 23:10 | Aangepast op 30 maart 2023 23:10
Wethouder Rens Steintjes krijgt van de gemeenteraad de opdracht mee om in gesprek te gaan met de provincie en buurgemeente Bronckhorst. Voordat er een definitief besluit wordt genomen, moeten eerst alternatieven worden onderzocht, vindt de Doetinchemse gemeenteraad die unaniem instemde met een motie. Sinds begin vorige week is er een landbouwsluis geplaatst aan de Wehlse zijde van de Oude IJssel, waardoor doorgaand verkeer geen gebruik meer kan maken van het woonstraatje. Dit op aandringen van aanwonenden, die zich al jaren storen aan het vele verkeer voor hun deur.

De afsluiting kan op veel kritiek rekenen vanuit omliggende dorpen, waaronder Wehl, dat ligt in de gemeente Doetinchem. Ans Putman van Partij voor Lokaal Maatwerk, samen met Lokaal Belang en PvdA indiener van de motie, uitte eerder al haar zorgen. Ze vindt dat een kleine minderheid geholpen wordt, maar dat een grote meerderheid er last van heeft. "Het economisch belang speelt ook mee", vulde VVD'er Stan van Pul tijdens de raadsvergadering aan. "Veel bedrijven maken gebruik van deze verbinding en er is ook woon-werkverkeer."

N814 naar N815
Een mogelijk alternatief zou het verbinden van de Sliekstraat N814 met de Weemstraat N815 zijn, maar dat is voor de provincie onbespreekbaar. Ook de gemeente Bronckhorst heeft al aangeven zich niet in te willen zetten voor deze oplossing. De beoogde doorgaande route loopt via de Europaweg en de Keppelseweg door Doetinchem heen. "De provincie wil in die verbinding investeren omdat de wegen daarop ingericht zijn", aldus de Doetinchemse wethouder Rens Steintjes donderdagavond in reactie op de aangenomen motie.

Proef
De landbouwsluis ligt tot juli bij wijze van proef op de Wehlsedijk, daarna wordt het object verplaatst naar de Keppelseweg, waarna een definitief besluit volgt. De gemeenteraad wil dus dat Doetinchem daarin wordt gekend. "Wij hebben als college bewust geen bezwaar gemaakt tegen de proef met de landbouwsluis", reageerde Steintjes. "Dat vonden we als buurgemeente niet zo chique. Wel hebben we als Gemeente Doetinchem onze zorgen kenbaar gemaakt en dat zal ik ook blijven doen."

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Het Wapen van Ulft is omgetoverd tot Britse pub

Bart Sollman | 17 jun 2024 13:59

Lees ook

Persoon gewond na bedrijfsongeval in Doetinchem

Een persoon is maandagmiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Doetinchem. De hulpdiensten r...

Gevonden bommen worden tot ontploffing gebracht in Wehl

De twee bommen uit de Tweede Wereldoorlog die gevonden werden op het voormalige Nemaho-terrein in Do...

Verdediger Van Riel tekent voor twee jaar bij FC Utrecht

Jesper van Riel maakt de overstap van De Graafschap naar FC Utrecht. De negentienjarige verdediger m...

Eenrichtingswegen en landbouwsluis bij Keppel, nieuwe proef duurt een jaar

Bronckhorst en de Provincie Gelderland willen bij wijze van proef de Hummelosweg en de Wehlsedijk in...

Doelman Bakker tekent in Den Bosch na vertrek bij De Graafschap

De Graafschap-doelman Mees Bakker stapt deze zomer over naar competitiegenoot FC Den Bosch. Het cont...

EOD komt met plan voor onontplofte explosieven in Doetinchem

De bom uit de Tweede Wereldoorlog die vorige week vrijdag op het Nemaho-terrein in Doetinchem is gev...