Quiz als cadeau voor publiek van Amphion

Gepubliceerd: 22-02-2021 16:02.

Cabaretier Peter Heerschop was blij dat hij zaterdag als presentator de Online PubQuiz van het Amphion Cultuurbedrijf in goede banen mocht leiden. Honderden digitale toeschouwers zagen en hoorden bekende Achterhoekers en collega-cabaretiers vragen stellen over de theaterwereld.


“We willen toch een beetje ons publiek een cadeautje geven”, zegt directeur-bestuurder Charles Droste van het Amphion Cultuurbedrijf over de reden om de quiz te organiseren. Ruim vijfhonderd deelnemers kregen vragen voorgeschoteld door bekende cabaretiers als Bert Visscher en Jochem Myjer, maar ook Achterhoekers als Erik Hagelstein kwamen aan het woord. Naast onderwerpen uit de theaterwereld, werd de quiz gebruikt om deelnemers bekend te maken met het cultuurbedrijf. Sinds dit jaar zijn Schouwburg Amphion, De Gruitpoort en Muziekschool Oost-Gelderland opgegaan in het nieuwe bedrijf.

Door de coronamaatregelen zijn sinds half december geen evenementen meer in het Amphion geweest. Wanneer er weer publiek welkom is, weet Droste niet. “We hopen stiekem dit voorjaar weer een beetje open te mogen”, zegt de directeur-bestuurder, doelend op het ontvangen van tientallen bezoekers. “We hopen sterk dat we vanaf begin september weer op de anderhalve meter mogen spelen en ik denk dat we 1 januari 2022 weer op de volle honderd procent zitten.”

Creativiteit van sector
Tot de theaters weer vol kunnen stromen met publiek roept Heerschop de cultuursector op tot creativiteit. “Met dingen zoals dit”, zegt de cabaretier over de online quiz. “Je kunt livestreamen, je kunt een andere vorm bedenken, je kunt je voorbereiden op de tijd dat het wel opengaat. We moeten nu naast elkaar gaan staan. Maar als we niet in september opengaan…dat is niet goed.”

In mei weer terug
Volgens planning zou Heerschop met collega Viggo Waas in mei in het Amphion staan met hun voorstelling ‘Er gaat nog iets heel moois gebeuren’. “Ik weet niet hoe het dan gaat en wat we dan doen”, zegt de cabaretier. “Maar ik gun het ons ook zo dat we 27 mei hier mogen spelen. Dus als er maar een kans is, dan gaan we het doen ook.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)