Quarantaine domper voor trainer Silvolde

Gepubliceerd: 04-09-2020 9:09. Bijgewerkt: 04-09-2020 9:18

Trainer Steven Verheijen was vanaf begin juni druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen met hoofdklasser Silvolde, totdat het coronavirus sportpark de Munsterman bereikte. Vlak voor de start van de competitie moest de hele ploeg in quarantaine en ging het sportpark op slot.

"Dit was een enorme domper voor ons", zegt de trainer, die deze zomer begon bij de hoofdklasser. "We hebben in de voorbereiding goed aan de weg kunnen timmeren, waarbij ik hele goede dingen heb gezien, maar dan komt het virus om de hoek kijken. De jongens maken het gelukkig naar omstandigheden goed, want er zijn er maar een paar spelers die klachten hebben gekregen." Nu de selectie in quarantaine is, heeft Verheijen de spelers via Zoom toch onder handen genomen. "We doen dan wat krachttraining en sluiten af met een quiz om zo een goede sfeer in de groep te houden. Onze medische staf heeft natuurlijk eerst onderzocht of ook spelers met milde klachten daar aan mee kunnen doen. "

Alle ogen zijn gericht op het afscheidsreceptie die werd gehouden voor de tweelingbroers Ischa en Jaël Krosse. "Ik ben bij die receptie geweest en heb gezien welke maatregelen er getroffen zijn, maar als dit dan plaatsvind dan zal je dit niet zomaar weer doen en daarin neemt Silvolde ook alle verantwoordelijkheid", verklaart Verheijen. "Maar ik vind het ook erg vervelend voor mijn jongens, ik denk dat we aan alle regels hebben voldaan maar we zijn toch ziek geworden."

Moeilijk seizoen
De competitie is nog niet eens begonnen en er worden al meerdere wedstrijden vanwege besmettingen bij clubs afgelast. Verheijen verwacht dan ook een bijzonder moeilijk seizoen in de hoofdklasse: "Het is heel bizar, in het betaald voetbal is het al lastig, laat staan in het amateurvoetbal. Het programma voor ons zit tot de kerst al helemaal vol. Daardoor we moeten al doordeweeks gaan inhalen, en de vraag is tot hoeverre dat kan."

Goed op zijn plek
Ondanks de uitbraak van het coronavirus rond zijn voetbalclub, zit Verheijen erg goed op zijn plek in Silvolde. "Ik heb het enorm naar mijn zin hier, het is een hele warme club", aldus de trainer. "De jongens zijn ontzettend gedreven en we hebben vertrouwen in de toekomst." Door de openingswedstrijd ging door de uitbraak een streep, maar Silvolde hoopt op zondagmiddag 13 september het seizoen te beginnen tegen TAC'90 uit Den Haag.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)