PvdA-fracties bezorgd over cliënten Laborijn

Gepubliceerd: 16-06-2019 14:06. Bijgewerkt: 16-06-2019 21:37

De PvdA-fracties in Oude IJsselstreek en Doetinchem zijn bezorgd over de cliënten van Laborijn. De politieke partij spreekt haar zorgen uit na de presentatie van Bureau Berenschot en het besluit van Oude IJsselstreek om de sociale dienst de rug toe te keren.

“Dit voornemen en de publiciteit daaromheen, heeft, merken wij, veel onrust veroorzaakt bij cliënten van Laborijn”, laten de fracties in een statement weten. “Naast de recent gepresenteerde resultaten van en reacties op het onderzoek door Bureau Berenschot draagt het voornemen uit te treden nog eens extra bij aan deze onrust. Uit de vele reacties van cliënten en medewerkers van Laborijn blijkt dat door deze verschillende gebeurtenissen het vertrouwen en de continuïteit en een goede dienstverlening nog meer afneemt en gering is.”

Beide fracties willen voor de cliënten dat de continuïteit en dienstverlening gewoon doorgaat. “De cliënten mogen in geen geval de dupe worden van de ontstane situatie en onduidelijkheid.” De fracties vragen daarom de colleges van hun gemeente en het bestuur van Laborijn op korte tijd maatregelen te nemen om te voorkomen dat cliënten de dupe worden, er langere wachtlijsten ontstaan en dat de huidige situatie geen invloed heeft op nieuwe en lopende zaken. “Daarnaast dienen alle cliënten van Laborijn zo snel mogelijk schriftelijk en blijven geïnformeerd te worden over de ontstane situatie, de vervolgstappen en over de gevolgen hiervan voor hen persoonlijk.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)