Puzzeltocht mogelijk blijvertje bij Huis Bergh

Gepubliceerd: 30-08-2021 12:08.

Het Mechteld ten Ham-weekend in 's-Heerenberg moest het dit jaar door de coronabeperkingen onder meer doen zonder het traditionele Fluisterwoud bij Kasteel Huis Bergh. In plaats daarvan werd een puzzeltocht georganiseerd voor kinderen.


“Je kunt niet samen met de kinderen iets doen”, vertelt Margret Houdijk van de organisatie van het ingeperkte weekend. Met name de onderlinge afstand had volgens haar uitwerking op de interactie: “Je kunt ze niet op schoot nemen of samen van de tokkelbaan af, want je hebt die anderhalve meter afstand. Maar dat vinden we ook goed, we vinden het geen onzin.” De coronamaatregelen waren reden voor de toch al geplaagde organisatie om het Fluisterwoud dit jaar niet te organiseren. In plaats daarvan kregen kinderen opdrachten mee voor de puzzeltocht.

De jeugd deed even enthousiast als in andere jaren mee en kwam oog in oog te staan met de nodige sprookjesfiguren. “Klein Duimpje, Sneeuwwitje en de heks daarvan”, somt Tara op. “Ik vind het wel leuk.” Ondanks de aangepaste vorm is de organisatie tevreden over de puzzeltocht. “Als je de kinderen ziet reageren op een heks, weet je dat het heel leuk is”, zegt Houdijk met een glimlach. “En ze maken echt wel de tienduizend stappen. Dat is ook goed voor de ouders.”

Fluisterwoud én puzzeltocht
Houdijk zelf ziet het wel zitten om volgend jaar zowel het Fluisterwoud als de puzzeltocht te organiseren op twee losse momenten. “Als het mag van Huis Bergh en het bestuur er achter staat”, schetst de organisator. “Dit vergt veel minder voorbereiding, het Fluisterwoud is echt giga. Dit is iets dat je tussendoor kan doen en het is gewoon leuk om de kinderen zo te zien.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)