Pussy Riot zonder muziek naar Zwarte Cross

Gepubliceerd: 19-07-2016 16:07. Bijgewerkt: 19-07-2016 16:58

Pussy Riot zal geen muziekoptreden geven op de Zwarte Cross, maar met een andere voorstelling naar Lichtenvoorde komen. Nadya Tolokonnikova en Sacha Adler zijn de leden die naar Nederland afreizen.


“Ze komen aandacht vragen voor de huidige mensenrechtensituatie in Rusland”, vertelt Norbert Hendriks van Amnesty International. “De situatie is sinds de vrijlating van Pussy Riot in 2013 alleen maar verslechterd. Waar Pussy Riot eerst met een optreden in een kerk nog een zware gevangenisstraf kreeg en met verschillende acties en demonstraties in de problemen kwamen, is het nu ook voor burgers en individuen gevaarlijker aan het worden.”

Hoewel Pussy Riot in Nederland bekendstaat als muziekband, is dat een misvatting: “Het is een kunstenaarscollectief”, aldus Hendriks. “Zij zoeken eigenlijk voor elk moment weer een andere manier en komen ze met een ander project om hun mening te uiten.” Wat de kunstenaars precies gaan doen is dus nog niet duidelijk. “Ik ben zelf ook benieuwd met welke boodschap ze hier gaan komen.” Wel maken de twee leden van Pussy Riot een rit in een grote roze geverfde tank over het crossterrein.

Foto: Pussy Riot

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)