Pusic ondanks titel direct weg bij FC Twente

Gepubliceerd: 08-05-2019 9:05. Bijgewerkt: 08-05-2019 9:20

Marino Pusic is door FC Twente ontslagen als trainer. De Doetinchemmer behaalde onlangs de titel in de Keuken Kampioen Divisie, maar moet alsnog per direct vertrekken bij de voetbalclub.

“De club en Marino zitten niet op dezelfde lijn betreffende de voetbalfilosofie en de uitvoering daarvan”, aldus technisch directeur Ted van Leeuwen van de voetbalclub uit Enschede. “Daarom scheiden onze wegen. Uiteraard is het geen gemakkelijke beslissing." De 47-jarige Pusic is sinds 2015 in dienst bij FC Twente. Aanvankelijk was hij assistent-trainer, maar na het ontslag van Gertjan Verbeek werd de Doetinchemmer hoofdtrainer.

Van Leeuwen benadrukt dat Pusic een belangrijke rol heeft gespeeld in het succes van de Enschedese kampioen. “Afgelopen seizoen hebben we onze belangrijkste doelstelling gerealiseerd, de terugkeer naar de Eredivisie. Marino Pusic heeft een grote rol gespeeld in het behalen van deze titel. Dat was een moeilijke opgave onder moeilijke omstandigheden. FC Twente is Marino Pusic daarvoor grote dank verschuldigd.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)