Puntverlies De Graafschap bij Jong Utrecht

Gepubliceerd: 18-10-2019 22:10. Bijgewerkt: 19-10-2019 1:56

Na twee gelijke spelen op rij heeft De Graafschap vrijdagavond ternauwernood een uitglijder kunnen voorkomen bij Jong FC Utrecht. Ook op Sportpark Zoudenbalch werd er gelijkgespeeld, door een late treffer van Branco van den Boomen: 2-2.


De beginfase van de wedstrijd was slordig en het duurde lang totdat er wat leven in de wedstrijd kwam. Jordy Tutuarima kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, maar schoot in het zijnet. Stef Nijland zijn poging kende even later geen gevaar. Na vasthouden van Ted van de Pavert kreeg de aanvoerder de gele prent en ging de bal op de stip. De Duitse Utrecht-spits Jonas Arweiler faalde niet en schoot de beloften zo op 1-0 voorsprong. Dat was ook de ruststand.

Daryl van Mieghem maakte in de tweede helft zijn rentree bij De Graafschap. De rappe buitenspeler was direct dreigend en zag zijn inzet gekeerd worden. Mohamed Hamdaoui was even later wel trefzeker, een afstandsschot van de buitenspeler viel binnen: 1-1. De Doetinchemmers leken alsnog te verliezen toen Arweiler de bal in de slotminuut fraai achter doelman Hidde Jurjus schoot (2-1), maar in de extra speeltijd bespaarde Van den Boomen De Graafschap de eerste nederlaag. De middenvelder schoot hard raak in de benedenhoek: 2-2.

De Superboeren blijven op de derde plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie, drie punten achter concurrent NAC dat tweede staat. Die ploeg is maandagavond de tegenstander in Breda.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)