Puntje De Graafschap bij kampioen Cambuur

Gepubliceerd: 30-04-2021 22:04. Bijgewerkt: 30-04-2021 23:09

De Graafschap is steeds dichter bij promotie naar de eredivisie. De ploeg van trainer Mike Snoei speelde vrijdagavond bij kampioen Cambuur Leeuwarden met 1-1 gelijk en heeft zodoende nog drie punten nodig om te promoveren.


De Graafschap leek aan het begin van de wedstrijd vol druk en spanning te staan. Cambuur, al kampioen, profiteerde daarvan en bespeelde de Achterhoekers in het eerste half uur. De thuisploeg voerde de druk behoorlijk op, maar was ondanks dat nauwelijks in staat tot echt grote kansen te komen. Jordy Tutuarima lukte dat namens De Graafschap wel: zijn schot kwam terecht in het zijnet en een poging later werd gepareerd door doelman Sonny Stevens. De hoekschop die daarop volgde was wél raak: Ted van de Pavert kopte en via het been van Cambuur-middenvelder Michael Breij was het raak: 0-1.

De Graafschap verdedigde na rust de voorsprong en een beter Cambuur stelde daar bij vlagen wat tegenover. Zo ook na 60 minuten, toen een vlotte aanval door invaller Giovanni Korte meedogenloos werd binnengeschoten (1-1). De Graafschap liet al snel daarna enkele mogelijkheden liggen: Elmo Lieftink vergat te schieten en invaller Joey Konings krulde de bal bij de tweede paal bijna binnen. Verdediger Jasper van Heertum kopte net over en tien minuten voor tijd lukte het Lieftink niet 1-2 te maken; zijn inzet werd van de lijn gehaald. In de slotfase namen beide ploegen genoegen met een punt.

Door dit gelijke spel heeft De Graafschap nog één zege nodig in de resterende twee duels om te promoveren naar het hoogste niveau. Dat kan volgende week dus al gebeuren: op bezoek bij Jong Ajax in Amsterdam.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)