Punt De Graafschap na spectaculaire derby

Gepubliceerd: 21-02-2016 16:02. Bijgewerkt: 22-02-2016 17:13

Een strijdbaar De Graafschap heeft zondag slechts één punt overgehouden aan de derby tegen Vitesse. Op De Vijverberg eindigde de wedstrijd in 2-2.


Na iets meer dan een kwartier kwam Vitesse op voorsprong, Marvelous Nakamba schoot van afstand raak: 0-1. Vincent Vermeij was vervolgens met de kop bijna trefzeker, maar zijn poging miste doel. Vlak voor rust was de aanvaller wel trefzeker, hij volleyde een fraaie hakbal van Youssef El Jebli hard achter Eloy Room: 1-1.

Al snel in de tweede helft kwam De Graafschap op 2-1, na één minuut spelen was Vermeij wederom trefzeker. Een voorzet van de linkerkant van Andrew Driver werd door de aanvaller binnen getikt. Vitesse ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam moeilijk door het compacte De Graafschap heen. In de slotfase viel die gelijkmaker toch, nadat een pegel van Lewis Baker achter doelman Hidde Jurjus in het doel viel (2-2).

Door dit punt blijft De Graafschap op de zeventiende plaats van de Eredivisie. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)