Pumptrack beweegt kinderen in Oost Gelre

Gepubliceerd: 17-04-2019 12:04. Bijgewerkt: 17-04-2019 16:35

Oost Gelre organiseert de komende maanden een Pumptrack-toer door alle kernen van de gemeente om kinderen enthousiast te krijgen voor de fietssport en ze meer te laten bewegen. Bij pumptrack is het de bedoeling een bepaald traject af te leggen zonder tussendoor te trappen en gebruik te maken van de snelheid van de heuveltjes.


"We hadden financiële middelen beschikbaar. Het is fijn dat we daarmee wat kunnen doen om alle kinderen uit Oost Gelre kennis laten maken met deze sport, vandaar de Pumptrack-toer", aldus wethouder Bart Porskamp. De gemeente kon kiezen uit verschillende sporten, maar had duidelijk redenen waarom er voor de pumptrack-baan gekozen werd. "Deze baan kan je makkelijk overal neerleggen", aldus de wethouder. "Pumptrack is een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark", duidt Joost Wichman, eigenaar van de baan. "Je kan er met de BMX-fiets op, maar ook met skates en stepjes. Het is heel laagdrempelig, waardoor je een grote doelgroep aanspreekt en ook de jongere kinderen plezier hebben."

De kinderen reageerden enthousiast. "Ik vind het wel leuk", aldus Gijs. "Je kunt met je fiets springen." Ook Justin is enthousiast en kijkt alvast vooruit. "We krijgen binnenkort hier een fietscrossbaantje en nu kunnen we alvast testen." Volgens Wichman helpt de baan ook om kinderen in beweging te krijgen: "Vroeger gingen kinderen gewoon naar buiten en nu moet je ze naar buiten trekken. Ik denk dat deze baan wel iets is dat kinderen leuk vinden."

Toer hervat
De Pumptrack-toer startte in Harreveld en wordt woensdagmiddag hervat in Zieuwent. Daarna trekt de baan de komende maanden nog langs de kernen van Lichtenvoorde, Lievelde, Groenlo, Mariënvelde, Zwolle en Vragender.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)