Publiek bij duel van NEC met De Graafschap

Gepubliceerd: 26-01-2021 12:01. Bijgewerkt: 26-01-2021 12:33

Het duel tussen NEC en De Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie op zondag 21 februari wordt waarschijnlijk gespeeld met publiek. De Nijmegenaren zijn een van de twee clubs in Nederland waar getest gaat worden met toeschouwers op de tribunes.

"Er wordt voor, tijdens en na afloop van de testwedstrijd veel van onze supporters verwacht", aldus de Nijmeegse club op de eigen website. "En om die reden zijn er een aantal voorwaarden opgesteld waar supporters mee moeten instemmen om aanwezig te zijn bij de testwedstrijd." Zo moeten de supporters die de wedstrijd willen bezoeken een speciale app downloaden en moeten de fans zich zowel vooraf als na afloop laten testen op het coronavirus. Ook tijdens het duel zijn er verschillende maatregelen. Zo moeten belangstellenden zich in 'één bubbel begeven' en krijgen supporters een detectiemiddel mee, om te bekijken hoe ze zich bewegen tijdens het duel.

Naast NEC is ook Almere City uitgekozen als club die mag gaan testen met publiek op de tribunes tijdens competitieduels. Supporters van De Graafschap mogen, ondanks de test met publiek, op 21 februari niet aanwezig zijn in De Goffert. Naar verluidt mogen zo'n 1.500 supporters die willen voldoen aan de strikte maatregelen het duel bijwonen. Het heenduel tussen De Graafschap en NEC in Doetinchem vorig jaar september was de laatste keer dat supporters van de Doetinchemmers welkom waren bij een duel van hun club.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)