Promotiekoorts voelbaar bij De Graafschap

Gepubliceerd: 05-05-2021 17:05. Bijgewerkt: 05-05-2021 17:31

De Graafschap promoveert vrijdagavond bij winst op Jong Ajax in Amsterdam voor de tiende keer in de clubhistorie naar de eredivisie. Sjoerd Weikamp, vanuit de supporters lid van de raad van commissarissen van de Doetinchemse voetbalclub, heeft al de hele week last van wedstrijdspanning.


"Het is niet meer te vergelijken met spanning die je normaal hebt", verzucht Weikamp. "De spanning is op een heel irritante manier aanwezig. Dat begon op maandag. Dan weet je ook dat de wedstrijd op de televisie komt, waardoor je geen mogelijkheid hebt om die spanning te uiten zoals normaal in het stadion. Het is de meest irritante spanning die je een voetbalsupporter kan aandoen." Weikamp zag dit seizoen de Superboeren één keer live aan het werk op De Vijverberg. De beleving is voor hem als supporter dit jaar anders: "Alles wat ik mooi vind aan de club, dat zit op de stoeltjes en eromheen. Dat is een beetje flauw om tegen de spelers te zeggen, maar dát is waarom ik van De Graafschap houd. En dat is nu gewoon helemaal weg en dat doet echt wel pijn."

Ondanks het gemis, is Weikamp onder de indruk van de betrokkenheid van supporters bij De Graafschap in coronatijd: "Muurschilderingen, acties, sponsoren die blijven, vrijwilligers die hun gage inleveren. Als er een jaar is waarin we kunnen laten zien dat de club van de mensen is, dan is dat dit jaar." De commissaris hoopt dat het coronajaar voor De Graafschap wordt afgesloten met promotie. Hij denkt dat de vreugde bij een overwinning op Jong Ajax in de hele Achterhoek groot zal zijn: "Toen ze tegen Almere City speelden had ik de kinderen bij de 1-0 al een keer wakker geschreeuwd. Toen ze de gelijkmaker scoorden in de 95ste minuut ben ik maar naar buiten gerend. Stond ik in mijn eentje op de J.F. Kennedylaan. Ik kan er niks aan doen."

Weekendje weg

Zelf is Weikamp vrijdagavond niet in Doetinchem om een fakkel af te steken bij eventuele promotie. "Hadden we één weekendje geprikt om even lekker weg te gaan", verzucht de commissaris. "Het zegt wel iets over het seizoen dat we niet goed opgelet hadden dat dan de op een-na-laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld zou worden. Dus ik zit in Wijk aan Zee. Als ze winnen dan ga ik met mijn dochters, en misschien mijn vriendin, langs de weg staan. Dan staan er supporters van De Graafschap vanaf Amsterdam langs de weg."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)