Ulft, Netherlands

Projectweken Graafschap College afgetrapt

Regio8 | 27 september 2016 11:37 | Aangepast op 27 september 2016 11:37

"Wij zijn heel blij dat we als stichting Pak An samenwerken met het Graafschap college," vertelt directeur Johan Godschalk. "We hebben er zin in." Coördinator Suzanne Jansen van het Graafschap College is trots op de samenwerking. "Ons netwerk wordt steeds breder en dat willen we leerlingen ook laten zien. Kijk wat wij hebben geregeld, de directeur van de Zwarte Cross staat hier opeens in de aula!" Om de kick-off onvergetelijk te maken verzorgde Gijs Jolink, betrokken bij de stichting, een motorstunt. "Ze hebben me gevraagd of ik de pitch wilde opleuken door met de motor het Graafschap College in te rijden," aldus Jolink. "Dat heb ik natuurlijk al te graag gedaan."

Leerlingen van het Graafschap college moeten, wanneer alle pitches geweest zijn, solliciteren op een van de projecten. Stichting Pak An en Suzanne Jansen hopen dat de studenten een leerzame tijd beleven de aankomende weken. "Wat de stichting Pak An betreft gaat het om ondernemerschap dat je echt iets gaat doen maar het gaat ook over ondernemend denken. Dat kunnen ze bij ons leren", aldus Godschalk. "Het is belangrijk dat leerlingen weten hoe ze een bedrijf benaderen en hoe ze het bedrijf verder kunnen helpen." Hier is Jansen het helemaal mee eens: "Leerlingen leren op maatschappelijk gebied om samen te werken en zien dat het uit de tijd is om alleen in je eigen branche te werken."

Stichting Pak An

De Stichting Pak An is in mei 2016 opgericht door de ondernemingen Grolsch en De Feestfabriek. Het doel van stichting is om nieuwe ideeën die bijdragen aan de toekomst van de Achterhoek te ondersteunen, zowel financieel als met begeleiding. De eerste reeks ideeën zijn door de stichting beoordeeld. "We hebben 39 plannenmakers bericht kunnen doen", aldus Godschalk. "Dertien plannen zijn gehonoreerd. Daar gaan we echt mee aan de slag en die gaan we helpen." De stichting heeft een derde van plannen als positief beoordeeld, maar die plannen moeten nog beter worden uitgewerkt. Godschalk: "Die gaan mee voor de volgende ronde." De overige plannen zijn door de stichting afgewezen, maar de initiatiefnemers van die plannen zijn doorverwezen naar andere bedrijven zodat die hen mogelijk wel kunnen helpen. Voor de eerste ronde heeft de stichting in totaal 12.750 euro verstrekt.

Foto: REGIO8

Lees ook

Vijftigjarige Midwinterhoorngroep Eibergen op zoek naar nieuw atelier

Een foto-expositie met in vogelvlucht de vijftigjarige geschiedenis van de Midwinterhoorngroep Eiber...

Veel rook door zolderbrand bij woning in Winterswijk

In Winterswijk is donderdagochtend brand uitgebroken op de zolder van een woning. Niemand is gewond ...

Nieuw boek over culttrainer Simon Kistemaker in de pen

De dochter van Simon Kistemaker, Linda haar man Harald, schrijver Yoeri van den Busken en Jan Eggink...

Drie aanhoudingen en duizenden euro's in beslag genomen bij politiecontrole

Bij een grote controle langs de A18 zijn woensdag onder andere zeven voertuigen in beslag genomen, d...

Bronckhorst wil 55-plussers van de bank krijgen met gezondheidscheck

Tientallen 55-plussers uit de gemeente Bronckhorst hebben woensdagochtend een gezondheidscheck gedaa...

Transportbedrijf uit Ulft experimenteert met elektrische vrachtwagen

Transportbedrijf Don Trucking uit Ulft doet wat overheden willen en gaat proefdraaien met een volled...