Ulft, Netherlands

Projectweken Graafschap College afgetrapt

Regio8 | 27 september 2016 11:37 | Aangepast op 27 september 2016 11:37

"Wij zijn heel blij dat we als stichting Pak An samenwerken met het Graafschap college," vertelt directeur Johan Godschalk. "We hebben er zin in." Coördinator Suzanne Jansen van het Graafschap College is trots op de samenwerking. "Ons netwerk wordt steeds breder en dat willen we leerlingen ook laten zien. Kijk wat wij hebben geregeld, de directeur van de Zwarte Cross staat hier opeens in de aula!" Om de kick-off onvergetelijk te maken verzorgde Gijs Jolink, betrokken bij de stichting, een motorstunt. "Ze hebben me gevraagd of ik de pitch wilde opleuken door met de motor het Graafschap College in te rijden," aldus Jolink. "Dat heb ik natuurlijk al te graag gedaan."

Leerlingen van het Graafschap college moeten, wanneer alle pitches geweest zijn, solliciteren op een van de projecten. Stichting Pak An en Suzanne Jansen hopen dat de studenten een leerzame tijd beleven de aankomende weken. "Wat de stichting Pak An betreft gaat het om ondernemerschap dat je echt iets gaat doen maar het gaat ook over ondernemend denken. Dat kunnen ze bij ons leren", aldus Godschalk. "Het is belangrijk dat leerlingen weten hoe ze een bedrijf benaderen en hoe ze het bedrijf verder kunnen helpen." Hier is Jansen het helemaal mee eens: "Leerlingen leren op maatschappelijk gebied om samen te werken en zien dat het uit de tijd is om alleen in je eigen branche te werken."

Stichting Pak An

De Stichting Pak An is in mei 2016 opgericht door de ondernemingen Grolsch en De Feestfabriek. Het doel van stichting is om nieuwe ideeën die bijdragen aan de toekomst van de Achterhoek te ondersteunen, zowel financieel als met begeleiding. De eerste reeks ideeën zijn door de stichting beoordeeld. "We hebben 39 plannenmakers bericht kunnen doen", aldus Godschalk. "Dertien plannen zijn gehonoreerd. Daar gaan we echt mee aan de slag en die gaan we helpen." De stichting heeft een derde van plannen als positief beoordeeld, maar die plannen moeten nog beter worden uitgewerkt. Godschalk: "Die gaan mee voor de volgende ronde." De overige plannen zijn door de stichting afgewezen, maar de initiatiefnemers van die plannen zijn doorverwezen naar andere bedrijven zodat die hen mogelijk wel kunnen helpen. Voor de eerste ronde heeft de stichting in totaal 12.750 euro verstrekt.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Ziekenhuis Emmerik failliet verklaard

Ruben Dales | 19 jun 2024 16:43

Het Wapen van Ulft is omgetoverd tot Britse pub

Bart Sollman | 17 jun 2024 13:59

Lees ook

Politie houdt 15-jarige aan voor bedreiging op station Doetinchem

De politie heeft donderdagavond een 15-jarige jongen uit Enschede aangehouden voor bedreiging op het...

Pita (83) laat haar laatste en grootste wens in vervulling gaan

De 83-jarige Pita Draaisma uit Doetinchem liet donderdag haar grootste wens in vervulling gaan. In h...

Petitie tegen komst asielopvang overhandigd aan Bronckhorst

De petitie van omwonenden van het gemeentehuis in Bronckhorst in Hengelo, waarin zij de gemeente vra...

Weerboer Gerrit voorspelt het weer tussen de koeien in Aalten

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Liem...

Artsen failliet Ziekenhuis Emmerik sturen Brandbrief aan minister

De artsen van het failliete ziekenhuis in Emmerik hebben brandbrief gestuurd naar het Ministerie van...

Supporter voor het leven, helaas een véél te kort leven

De eerste keer dat ik oog in oog met hem kwam, te midden van een groepje fanatieke supporters van De...