Preventief mondkapjes bij Marga Klompé

Gepubliceerd: 26-04-2020 13:04. Bijgewerkt: 26-04-2020 14:00

Zorgmedewerkers van Marga Klompé dragen sinds vrijdag preventief mondkapjes. De zorgorganisatie heeft hier samen met een aantal andere zorginstellingen toe besloten om de kans op besmetting nog kleiner te maken.

“We gingen er tot nu toe vanuit dat het coronavirus pas overgedragen werd als mensen klachten hadden”, laat de zorgorganisatie weten. “Gaandeweg wordt steeds duidelijker dat mensen het virus ook kunnen overdragen een aantal dagen vóórdat ze klachten hebben.” Ondanks dat nog onduidelijk is hoe groot die rol is, was dat voor Marga Klompé reden om medewerkers preventief mondkapjes te laten dragen. “Om onze cliënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen en verspreiding van het virus tegen te gaan.” Meerdere cliënten van Marga Klompé zijn besmet met het coronavirus, zij worden geïsoleerd verzorgd in hun appartement.

Met het preventief dragen van de mondkapjes onderzoekt de zorgorganisatie ook of de verspreiding minder snel gaat. Over een aantal weken wordt gemeten of het effect heeft.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)