Powel kijkt over grens voor scoutingnetwerk

Gepubliceerd: 17-06-2022 18:06. Bijgewerkt: 17-06-2022 18:41

Bij de optuiging van het scoutingnetwerk bij De Graafschap wordt er over de landsgrenzen gekeken. Zo wil de voetbalclub zich meer richten op de Duitse markt, zegt scout Berry Powel in de nieuwste editie van de podcast De Naoproat.

“Op het vierde niveau lopen er hele interessante spelers”, zegt Powel, in het verleden topscorer, maar momenteel als klankbordlid betrokken bij de Doetinchemse voetbalclub. “Al moet het niet zo zijn dat er straks acht Duitsers in het eerste lopen.” De 42-jarige spits van weleer legt uit wat zijn lidmaatschap van het klankbordgroep technische zaken inhoudt: “Ik heb goed contact met Freek Jansen (ander klankbordlid, red.), waarbij we de directie voorzien van advies. Zo zaten we aan tafel bij de benoeming van technisch manager Peter Bijvelds. Daar hadden we van tevoren een profielschets voor opgesteld en hij tikte elk vakje aan, het leek er zelfs op alsof hij de profielschets zelf geschreven had!”

Onder Bijvelds wordt het scoutingnetwerk weer opgetuigd bij de eerstedivisionist uit Doetinchem, nadat het onder manager voetbalzaken Peter Hofstede tot een minimum was beperkt. "Daarbij hebben we lijntjes uitgegooid naar oud-spelers en mensen die ons een warm hart toedragen”, vertelt Powel, die zich stoorde aan de manier van werken van Hofstede. “Ik hoop dat we daar eind augustus de eerste vruchten van kunnen plukken.”

Daarnaast gaat de oud-spits ook verder in op de selectie voor aankomend seizoen en zijn eigen ambities in de voetbalwereld. Dit en meer in de nieuwe aflevering van de Naoproat. Nu te beluisteren op Spotify!

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)