Powel coördinator scouting De Graafschap

Gepubliceerd: 27-04-2019 19:04. Bijgewerkt: 27-04-2019 19:40

Berry Powel wordt de nieuwe coördinator van de scouting bij De Graafschap. De oud-topscorer van de Doetinchemse voetbalclub moet in zijn functie een netwerk van oud-spelers om zich om heen zien te vormen.

“Berry loopt al heel wat jaren mee in de voetballerij en heeft een groot netwerk in binnen- en buitenland", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede over de 38-jarige oud-aanvaller van onder meer De Graafschap, FC Groningen, Millwall (Engeland) en Gimnastic (Spanje). "Hij weet ook wat er in Doetinchem wordt verwacht qua spelers." Powel start per 1 jui officieel en verlaat dan het klankbord voetbalzaken. Freek Jansen en Joseph Wannet blijven wel in die rol actief. Eerder dit jaar nam De Graafschap nog afscheid van hoofd scouting Marcel Lötters.

Powel laat weten blij te zijn met de kans. "Geweldig om dit voor de club te mogen doen. Ik ben een liefhebber en zie veel wedstrijden. Door mijn seizoenen in Nederland, Engeland en Spanje heb ik aardig wat ingangen, die ga ik inzetten op zoek naar bruikbare spelers. Mijn eerste prioriteit is, om samen met Peter, te werken aan de selectie voor het seizoen 2019-2020."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)