Positief geluid voor muziekgroep uit Didam

Gepubliceerd: 11-06-2020 13:06. Bijgewerkt: 11-06-2020 13:22

Muziekvereniging De Club uit Didam heeft woensdagavond de repetities weer opgestart. Daarvoor moest de muziekvereniging wel uitwijken naar Kilder, omdat de eigen repetitieruimte niet groot genoeg was om te voldoen aan de geldende coronaregels.

"Daar hebben we allemaal heel erg naar uitgekeken", aldus bestuurslid Bert Aalders tegenover Omroep Gelderland over het weer opstarten van de repetities. "Het is een heel protocol dat de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, red.) heeft opgesteld, veel regels, maar dat we weer samen kunnen repeteren is het belangrijkste." De muziekvereniging moest daarvoor wel uitwijken naar Kilder. In het pand waar de eigen repetitieruimte zit, is namelijk ook een horecazaak gevestigd. Dat maakte het te klein om - onder de geldende maatregelen - met een redelijk aantal muzikanten te repeteren.

Voor het eerst sinds begin maart kwamen muzikanten elkaar met instrument tegen, zonder dat daar een scherm tussen zat. De afgelopen maanden oefenden de leden van het orkest via vergader-apps, om zo toch met elkaar muziek te kunnen maken maken. Samen met de lokale middenstand maakte De Club zelfs een digitale muziekvideo. "We wilden het motto samen sterk in deze tijd uitstralen met een ludieke video", aldus Aalders.
Vergt creatief vermogen
Het vergt volgens het bestuurslid creatief vermogen om iedereen te laten repeteren: "We splitsen het op", legt Aalders uit. "Eerst de houten instrumenten, dan de koperen, en dan de slagwerkers. Zo kunnen we een mooie verdeling maken." Wanneer de muzikanten in Didam terecht kunnen is voor het bestuurslid onduidelijk. "Is het dertig man voor de hele horecagelegenheid, of kan het straks per zaal?", vraagt Aalders zich af. "Dat moet allemaal nog duidelijk worden."

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)