Pop-up priklocaties in Aalten en Dinxperlo

Gepubliceerd: 02-09-2021 14:09.

Op drie locaties in de gemeente Aalten is het eind volgende week mogelijk om zonder afspraak een coronavaccinatie te halen. De GGD Noord- en Oost-Gelderland gaat na het sluiten van de grote vaccinatielocaties nu iedere gemeente langs, waarbij Aalten de eerste is.

Op alle locaties in Aalten krijgen bezoekers een Pfizer-vaccin. Na de prik wordt direct een afspraak gemaakt voor de tweede vaccinatie. In Aalten wordt op donderdag 9 september gestart met een pop-uplocatie bij Figulus aan de Polstraat. Op vrijdag 10 september is het Kerkelijk Centrum in Dinxperlo ingericht als prikplek. Op zaterdag 11 september kunnen geïnteresseerden terecht bij voetbalclub AZSV in Aalten. Voor de andere Achterhoekse gemeenten is volgens de GGD nog geen planning gemaakt.

Burgemeester Anton Stapelkamp hoopt dat de drempel voor het halen van een coronavaccinatie met het initiatief wordt verlaagd: “Principiële bezwaren respecteer ik ten volle, maar ik vraag iedere inwoner om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Vooral bij inwoners onder de 55 jaar is de vaccinatiegraad nog te laag.”

Vrije inloop in Wehl
Naast de pop up-locaties van de GGD in verschillende gemeenten, is het ook nog mogelijk om in Wehl zonder afspraak een eerste vaccinatie te halen. Dagelijks is de locatie op het A18 Bedrijvenpark geopend tussen 08.00 uur en 19.00 uur. Ook hier wordt direct een afspraak gemaakt voor de tweede vaccinatie.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)