Politie waarschuwt niet bij overtreden avondklok

Gepubliceerd: 22-01-2021 15:01.

De politie zet extra personeel in om de invoering van de avondklok in de regio goed te laten verlopen. Vanaf 21.00 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends mogen personen zonder verklaring niet meer op straat zijn, bij een overtreding volgt direct een boete van 95 euro.

“We richten ons op het stoppen van de overtreding en maken zoveel mogelijk proces-verbaal op”, laat een woordvoerder van de politie weten. Bij de start van het handhaven op de avondklok zet de politie extra personeel in. Dit betekent dat sommige werkzaamheden gedurende de periode dat de avondklok geldt niet of minder worden gedaan. “Het betekent bijvoorbeeld dat er minder tijd en aandacht zal zijn voor preventief werk in de wijk en dat kleine strafzaken mogelijke een langere doorlooptijd zullen hebben”, aldus de woordvoerder.

Agenten zullen zichtbaar zijn op straat en handhaven waar ze kunnen. “Maar wij kunnen natuurlijk niet op iedere straathoek staan”, vult de woordvoerder aan. “Onze eerste aandacht gaat uit naar het zo snel mogelijk doen stoppen van de overtreding. Wij gaan er vanuit dat, net als bij de overige covid-19 maatregelen, het overgrote deel van de mensen zich keurig houdt aan de avondklok.”

Grote impact op politie
De politie voelt de druk van het moeten handhaven van de avondklok. “Die verschuiving van de reguliere taken en het loslaten van eigen werkzaamheden voor de handhaving van de avondklok vraagt heel veel van de ’politiemensen is die al een pittig jaar achter de rug hebben”, zegt de woordvoerder, die onder meer wijst op de grote inzet tijdens de jaarwisseling en de vele demonstraties.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)