Politie duidt grensoverschrijdende achtervolging

Gepubliceerd: 10-04-2019 16:04. Bijgewerkt: 10-04-2019 16:29

De Politie Doetinchem spreekt van een goede grensoverschrijdende samenwerking bij de achtervolging die woensdagochtend eindigde in Beek. Door Europese afspraken konden de hulpdiensten aan beide kanten van de grens goed samenwerken na een overval op een Duits tankstation.

“Onze meldkamer heeft ons op afstand, samen met de Arnhemse collega's en de Duitse collega's in één gespreksgroep gezet, zodat wij allen met elkaar konden communiceren via onze eigen portofoons”, zo legt de Politie Doetinchem uit. “Zodra het voertuig Nederland binnenreed, nam onze meldkamer samen met alle aanwezige Nederlandse politievoertuigen de regie over en sloten wij bij de Duitse collega's aan.” De Nederlandse politie sloot daarop diverse wegen af om te voorkomen dat het voertuig de bebouwde kom in kon rijden.

Uiteindelijk werd het voertuig bij Beek klemgereden, waarna agenten met getrokken wapens twee verdachten konden arresteren. “Hierbij zijn meerdere waarschuwingsschoten gelost”, aldus de politie. “Zowel een Duits politievoertuig als een Nederlandse politievoertuig hebben hierbij schade opgelopen. De verdachten zijn in Nederland aangehouden en zullen uiteindelijk overgedragen worden aan Duitsland.”

Foto: 112achterhoek-nieuws.nl

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)