Politie belaagd bij schuurfeest in Winterswijk

Gepubliceerd: 22-12-2020 13:12. Bijgewerkt: 22-12-2020 13:56

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen opgepakt bij een feest in een schuurtje bij een woning in Winterswijk. Een van de arrestanten wordt verdacht van poging tot zware mishandeling van een agent.

Agenten kwamen voor een melding van geluidsoverlast iets na middernacht ter plaatse bij de woning aan de Oostervoort. In een schuurtje bleek een feest aan de gang te zijn, maar toen de politie de feestgangers aanspraak ontstond er een worsteling. “Een man was direct recalcitrant en wilde zijn identiteitsbewijs niet laten zien”, vertelt een woordvoerder van de politie. Bij een poging tot aanhouding verzette hij zich hevig. Ook een tweede man bemoeide zich ermee. “Hij belemmerde de arrestatie door agenten te belagen”, vervolgt de woordvoerder. “Uiteindelijk zijn ze allebei aangehouden.”

Een 43-jarige man uit Winterswijk krijgt drie boetes, voor het veroorzaken van geluidsoverlast, openbare dronkenschap en het niet tonen van een identiteitsbewijs. Ook heeft hij een strafbeschikking gekregen voor het beledigen van een agent. Een 42-jarige Winterswijker wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling van een agent. Hij heeft een dagvaarding gekregen. Met de agenten gaat het volgens de woordvoerder van de politie naar omstandigheden goed.

Waarschuwing voor bewoonster
De bewoonster van de woning heeft een officiële waarschuwing gekregen. Dit omdat er meer dan drie personen van buiten het gezin aanwezig waren. Ook werd geen afstand gehouden en werden geen mondkapjes gedragen. “Als het nog een keer gebeurt, kan ze andere gevolgen verwachten”, aldus de woordvoerder, die niet exact weet hoeveel mensen er aanwezig waren. “De boodschap daarbij is, doe dit niet. In deze tijd is het niet wenselijk. Er zijn niet voor niks regels.”

Foto: REGIO8 (ter illustratie)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)