Politie bekijkt toekomst cellencomplexen

Gepubliceerd: 18-10-2019 14:10. Bijgewerkt: 18-10-2019 14:38

De politie Oost-Nederland onderzoekt de toekomst van arrestantenzorg in Overijssel en Gelderland en moet mogelijk meerdere van de negen arrestantencomplexen, waaronder die in Doetinchem, sluiten. Gemeenten maken zich zorgen, maar door een gebrek aan capaciteit laat de politie weten gedwongen te moeten ingrijpen.

“We hebben niet de luxe om niets te doen en daarom zijn we bezig met een onderzoek naar wat het beste gaat uitpakken”, zo laat de politie weten. “We hebben al behoorlijk geïmproviseerd maar daarmee gaan we het uiteindelijk niet redden.” Op dit moment is er in de Achterhoek een arrestantencomplex in Doetinchem, maar door een gebrek aan bemensing is het niet duidelijk of deze in de toekomst blijft bestaan. Een sluiting zou betekenen dat een verdachte mogelijk tot buiten de regio moet worden gebracht, wat consequenties heeft voor het aantal agenten in de regio.

In het verdere traject laat de politie weten nauw contact te willen houden met onder meer gemeenten: “We begrijpen de zorgen en om die reden investeren wij veel in gesprekken met burgemeesters, maar ook met partners zoals openbaar ministerie en advocatuur.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)