Poldervaart gepresenteerd bij De Graafschap

Gepubliceerd: 24-05-2022 12:05. Bijgewerkt: 24-05-2022 12:35

Adrie Poldervaart is maandagavond, onder toeziend oog van meer dan honderd supporters, gepresenteerd als nieuwe trainer van De Graafschap. Tijdens de presentatieavond sprak de kersverse trainer, samen met technisch directeur Peter Bijvelds, over de uitdaging die voor hen ligt.


“Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat fans mij zo onthalen, ik heb er heel veel zin in. We hebben elkaar dit seizoen nodig, jullie hebben ons nodig, maar wij hebben jullie vooral nodig”, zei de glunderende trainer. Na een tegenvallend seizoen, met een negende plek als eindklassering en een kansloze uitschakeling in de eerste ronde van de play-offs, is er werk aan de winkel. “Het doel voor dit seizoen is om mee te strijden om de bovenste plaatsen.” Daarbij temperde de trainer wel meteen de verwachtingen: “Dat De Graafschap moet meespelen om de bovenste plaatsen is logisch, maar je ziet ook welke clubs vanuit de Eredivisie zijn gedegradeerd. Daarnaast worden bepaalde teams ook sterker. Het belooft vooral een mooie competitie te worden, waarin wij ernaar moeten streven om de play-offs te behalen.”

Daarnaast ging de trainer ook in op de verwachte speelstijl: “Ik hou van verzorgd, aanvallend voetbal met spelers die zich het snot voor de ogen werken. Ik hoop de fans hier voetbal te bieden waar zij zich in kunnen vinden. Dat ze de strijd en passie herkennen waar De Graafschap voor staat. Als wij het maximale uit onszelf halen, dan ben ik tevreden.”

'intrinsiek gemotiveerd'
Ondertussen draait de transfercarrousel ook bij De Graafschap op volle toeren. Enkele aanwezige supporters vragen zich af wat er aan versterkingen verwacht kan worden op De Vijverberg. “We zoeken mensen die met heel hun hart hier willen spelen. Spelers die intrinsiek gemotiveerd zijn en er ook bij blijven als het minder gaat.”

De komende weken staan in het teken van rust, waarna eind juni de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de deur staat.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)