Platje tweede versterking van De Graafschap

Gepubliceerd: 01-02-2021 11:02. Bijgewerkt: 01-02-2021 11:27

De Graafschap heeft zich op huurbasis versterkt met aanvaller Melvin Platje. De in Naarden geboren spits komt op huurbasis over van het Indonesische Bali United FC.

"Ik ben superblij om bij De Graafschap te komen voetballen", aldus de 32-jarige aanvaller via de kanalen van de Doetinchemse voetbalclub. Vanwege zijn reis vanaf Bali naar Nederland moet Platje nog enkele dagen in quarantaine blijven: "Ik hoop zo snel mogelijk op het veld te staan." Platje kwam vrijdag overvliegen vanuit Indonesië, waar hij sinds juni 2018 onder contract stond bij Bali United. De Indonesische competitie werd afgelopen maart stilgelegd vanwege het coronavirus. Sinds dat moment kwam Platje niet meer in actie. Op 1 juni loopt de huurovereenkomst tussen De Graafschap en Bali United af en keert de spits terug naar het Indonesische eiland.

Platje speelde voordat hij naar Bali vertrok onder meer voor NEC, FC Volendam, het Duitse Hansa Rostock en het Franse Stade Brest. Ook werkte De Graafschap-trainer Mike Snoei al met de aanvaller samen in zijn tijd bij Telstar. De 32-jarige Platje scoorde 65 doelpunten in de 136 duels die hij tot nog toe speelde in de Keuken Kampioen Divisie. De aanvaller is de tweede winterse versterking voor de Superboeren, die eerder middenvelder Clint Leemans huurden van PEC Zwolle.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)