Planbare zorg afgeschaald in het Slingeland

Gepubliceerd: 30-12-2020 15:12. Bijgewerkt: 30-12-2020 15:24

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem schaalt, net als de andere ziekenhuizen in Nederland, een deel van de planbare zorg af. Dat is nodig om voldoende capaciteit te hebben om coronapatiënten te behandelen.

"Het opschalen naar meer bedden voor corona heeft uiteraard consequenties", aldus een woordvoerder namens het Slingeland Ziekenhuis. Het ziekenhuis laat reguliere planbare zorg zoveel mogelijk doorgaan, maar kijkt op basis van urgentie welke afspraken verzet kunnen worden. "Mensen krijgen vroegtijdig te horen of hun geplande opname opgeschoven wordt", geeft de woordvoerder aan. Zij geeft daarnaast aan dat het coronavirus zorgt voor personeelskrapte: "Op dit moment krijgen we de planning nog rond, maar er zijn steeds meer medewerkers die uitvallen omdat ze bijvoorbeeld in quarantaine moeten."

Op het moment heeft het Doetinchemse ziekenhuis opgeschaald naar 21 bedden voor coronapatiënten en zes speciale IC-bedden voor coronapatiënten. Voor de jaarwisseling doet de woordvoerder een oproep aan inwoners van de regio: "Vier oud en nieuw in kleine kring en blijf zoveel mogelijk thuis."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)