Pim Kamps houdt rust binnen roerig Orion

Gepubliceerd: 09-04-2018 15:04. Bijgewerkt: 09-04-2018 16:23

Pim Kamps nadert met zijn Seesing Personeel Orion de finale fase van het seizoen. De volleybalvereniging heeft voor komend seizoen geen hoofdsponsor en geen trainer, maar dat hoeft geen invloed te hebben op de ambitie van het team om kampioen te worden.


"Dat was een domper een paar weken geleden", laat Pim Kamps weten over het aanstaande vertrek van hoofdtrainer Redbad Strikwerda. De Apeldoornse trainer maakte kenbaar na dit seizoen te stoppen in Doetinchem om zijn tijd effectiever te kunnen besteden aan volleybal bij concurrent Dynamo. "Bij een andere trainer was een afscheid iets makkelijker geweest", beaamt de 30-jarige Kamps. "Want deze trainer heeft mij echt gestimuleerd om door te gaan. Aan de andere kant is het heel gevaarlijk dat hij naar Dynamo gaat, want dat is een concurrent."

Naast een nieuwe trainer, moet Orion ook op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Seesing Personeel stopt na dit seizoen. Over de opvolging heeft Kamps nauw contact met bestuurder Wijnand Geerdink. "Hij heeft er veel vertrouwen in dat het goedkomt, dan heb ik dat ook", aldus de passer-loper. "Ik heb nog geen namen gehoord, maar ik weet wel dat er gesprekken lopen. Als er iemand is die een paar ton over heeft en Orion graag kampioen wil maken, mag dat natuurlijk altijd."

Finale tegen eeuwige rivaal

Tussen alle beslommeringen rondom het team door, wacht voor Orion aanstaand weekend de start van het landskampioenschap. De Doetinchemmers wonnen twee weken geleden nog van de aanstaande tegenstander Lycurgus. "We hadden geen geluk, speelden echt beter dan zij waren", aldus Kamps. "Als zij hun dag hebben, zijn ze beter, maar tot nu toe hebben ze dit seizoen meer dagen dat ze niet top zijn. Ik zie veel kansen."

De best-of-five serie om het landskampioenschap start aanstaande zondag.


Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)