Pijnlijk verlies De Graafschap tegen Zwolle

Gepubliceerd: 01-12-2018 22:12. Bijgewerkt: 01-12-2018 22:36

De Graafschap heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden tegen mede-laagvlieger PEC Zwolle. De Superboeren speelden bijna de gehele wedstrijd met tien man en verloren kansloos: 0-2.


De uitploeg had vanaf begin af aan de overhand en vergat in de eerste minuut al op voorsprong te komen. In de omschakeling controleerde Daryl van Mieghem de bal verkeerd, waardoor hij een mogelijkheid op de openingstreffer aan zich voorbij zag gaan. Binnen het kwartier maakten de Zwollenaren de openingstreffer wel, nadat Clint Leemans een vrije trap achter de weifelende doelman Hidde Jurjus schoot. Vier minuten later kreeg Lars Nieuwpoort een rode kaart toen hij vol de enkel van Kingsley Ehizibue raakte. Zwolle vergat de wedstrijd daarna op slot te gooien.

Aanvoerder Sven Nieuwpoort kopte direct na rust een bal over. Dat was ook direct het sporadische gevaar van de Superboeren in de tweede helft. PEC controleerde en kreeg kansen, maar vergat die lange tijd te benutten. Dat deed de uitploeg een kwartier voor tijd wel, toen Younes Namli de bal fraai achter Jurjus krulde. De doelman kreeg niet zijn volle hand achter de bal. In de slotfase jaagden de Superboeren tegen beter weten in op de aansluitingstreffer, maar het bleef bij 0-2.

Door deze nederlaag staat De Graafschap met tien punten voorlaatste in de Eredivisie. Volgende week gaat de ploeg van trainer Henk de Jong op bezoek bij ADO in Den Haag.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)