Pijnlijk verlies De Graafschap in Eindhoven

Gepubliceerd: 29-11-2020 14:11. Bijgewerkt: 29-11-2020 15:37

De Graafschap is zondagmiddag tegen een pijnlijke 3-2 nederlaag aangelopen op bezoek bij FC Eindhoven. Ver in de tweede helft kwamen de Doetinchemmers tegen de verhouding in op gelijke hoogte, maar de thuisploeg greep in blessuretijd alsnog de overwinning.


Voorafgaand aan de wedstrijd werd de selectie van De Graafschap op meerdere plekken langs de route richting Eindhoven ondersteund door supporters met fakkels. De actie had succes want de ploeg ging voortvarend van start. Elmo Lieftink verlengde een voorzet van Daryl van Mieghem in de vijfde minuut succesvol: 0-1. FC Eindhoven kwam daarna beter in de wedstrijd. Nadat Hugo Botermans voorlangs schoot, tekende Jacky Donkor met een mislukte voorzet in de achttiende minuut voor de gelijkmaker. Vlak voor het half uur werd een doelpunt van Ted van de Pavert afgekeurd. Tot de rust kabbelde het spel vervolgens voort, met een op het oog ernstige blessure van Mohamed Hamdaoui als afsluiter.

De Graafschap was ook na rust niet in staat om de thuisploeg terug te dringen. FC Eindhoven opende sterker en werd in de 54e minuut gevaarlijk via Donkor. Zijn poging werd uit de doelmond weggewerkt. Twee minuten later kopte Maarten Peijnenburg de bal uit een corner binnen, waarbij de bal volgens de scheidsrechter net de doellijn passeerde: 2-1. Na het inbrengen van Joey Konings kregen de bezoekers kansen. Konings zelf schoot over, maar in de 83e minuut kopte invaller Jasper van Heertum uit een corner de 2-2 binnen. In blessuretijd zorgde invaller Pieter Bogaerts na een fraaie aanval voor de 3-2 zege.

Door de nederlaag blijven de Doetinchemmers steken op de vierde plaats in de competitie met hetzelfde aantal punten als NAC Breda. De Graafschap vervolgt de competitie vrijdagavond met een uitwedstrijd tegen MVV in Maastricht.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)