Piet de Visser scout niet voor De Graafschap

Gepubliceerd: 24-11-2018 10:11. Bijgewerkt: 24-11-2018 10:21

Oud-trainer en meesterscout van Chelsea Piet de Visser gaat geen directe rol spelen in de scouting van De Graafschap. De scout was deze week terug op De Vijverberg, maar vindt dat manager voetbalzaken Peter Hofstede en zijn team zelf bij machte zijn om spelers te zoeken.

“Ze vragen mij wel eens iets en als vriend van de club geef ik dan gewoon antwoord”, stelt meesterscout Piet de Visser tegenover REGIO8. “Dat werd beschreven als ‘Piet scout voor De Graafschap’, maar dat is niet waar.” De oud-trainer van de Superboeren staat op 84-jarige leeftijd nog altijd onder contract bij de Engelse topclub Chelsea. “In mijn contract staat ook dat ik niet voor andere clubs mag werken, maar ik mag wel eens praten met een bevriende club”, stelt de scout. Van een verdere samenwerking is volgens De Visser geen sprake. “Ik ga absoluut geen spelers scouten voor De Graafschap, want die scouting doen zij zelf. Als een vriend van de club geef ik wel eens een advies als ik daar ben.”

De meesterscout genoot woensdag met volle teugen van zijn korte terugkeer op De Vijverberg. Door gezondheidsproblemen was dat een lange tijd geleden: “Dan kom ik daar binnen en dan zie ik een foto van mijzelf die daar nog altijd hangt, dat vind ik altijd heel erg leuk”, vertelt hij lachend. De Graafschap speelt zondag uit tegen FC Utrecht. “Ik hoop dat ze weer een keer punten gaan pakken en dat ze in de Eredivisie blijven.” De Visser was in 1973 zelf hoofdtrainer van de Superboeren. “Ik heb ze toen voor het eerst naar de Eredivisie geloodst, dat was fantastisch en ik hoop dat ze nu ook een aantal jaren op het hoogste niveau kunnen blijven.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)