Pieper wordt president Europees waterkoepel

Gepubliceerd: 08-09-2021 9:09. Bijgewerkt: 08-09-2021 12:28

Hein Pieper is maandag benoemd tot president van de European Union of Water Management Associations (EUWMA). De dijkgraaf en vicevoorzitter van de Unie van Waterschappen gaat bij de Europese koepelorganisatie aan de slag met de implementatie van wetgeving en uitdagingen op het gebied van watermanagement.


"We kunnen niet blijven doen wat we doen", concludeert de nieuwe president. "Om schade en overlast door weersextremen zoveel mogelijk te beperken. We moeten onze samenleving en economie op een andere manier gaan vormgeven." De EUWMA is de Europese afvaardiging van nationale koepelorganisaties voor het lokale en het regionale waterbeheer. De organisatie heeft leden in tien Europese lidstaten en wil expertise op het gebied van waterbeheer delen binnen Europa.

"Door de klimaatverandering zijn weerpatronen drastisch aan het veranderen", aldus Pieper. "De buien worden met het jaar intensiever en hebben daardoor vaker een verwoestend effect. Lokaal- en regionaalwaterbeheer speelt hierin een cruciale rol voor een transitie naar een klimaat robuust watersysteem. Daarbij is het belangrijk dat we als Europese landen onderling kennis en ervaringen uit wisselen."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)