Picknicken in de wijngaard in Gendringen

Gepubliceerd: 22-05-2020 13:05.

Op een zonnige Hemelvaartsdag trokken mensen niet enkel naar het strand, maar ook naar Wijngoed Montferland in Gendringen. Voor de speciale gelegenheid was het mogelijk om tussen de wijnstronken te picknicken.

"Aardbeien, nootjes, broodjes. In de tas zaten allemaal lekkere dingen", zegt Kayla tegen Omroep Gelderland. Ze is samen met vader, moeder en zusje vanuit Didam naar Gendringen gekomen om tussen de wijnstronken te picknicken. "We hebben heel lang binnen gezeten en nu is het wel weer heel fijn dat we dit kunnen doen." Kayla en haar familie zitten op een kleedje en genieten van de rust, de zon en van elkaar. En ze zijn niet de enige. "Het is een groot succes, binnen drie dagen hadden we honderd deelnemers en dat was voor ons het maximum", zegt wijnboer Leon Masselink.

De afgelopen weken was het stil in de wijngaard. "Het terras zat dicht, we hadden geen proeverijen, geen feestjes. Het enige dat we konden doen was het onderhouden van de gaard zelf." De gasten kwamen verspreid aan. Sommigen met de auto en anderen, zoals het hoort op Hemelvaartsdag, met de fiets. "We hebben eerst lekker een half uur gefietst", zegt José Meijer. "En nu geniet ik hier heerlijk met mijn zusjes van deze picknick. Zalig."

Corona opent ook deuren
Volgens Masselink heeft de crisis hem ook iets geleerd: "Kijk het is vervelend genoeg voor al die mensen, maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Ik denk dat het op deze manier ook nieuwe deuren voor ons opent."

Foto: Omroep Gelderland


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)