Petitie voor behoud parkeerplaatsen Didam

Gepubliceerd: 16-08-2019 15:08. Bijgewerkt: 16-08-2019 15:49

Meer dan dertig parkeerplaatsen op het Onze Lievevrouweplein in Didam moeten plaatsmaken voor een evenementenplein. Met het verdwijnen van de parkeerplaatsen vrezen de ondernemers voor minder klanten.


“Wij denken aan omzetverlies”, zegt ondernemer Peter van Houten. Hij eigenaar van een verfzaak aan het plein. “Mensen parkeren nu nog voor de winkel en kunnen makkelijk naar hun auto toe lopen. Straks moeten ze achter de kerk gaan parkeren.” Douwe de Boer is eigenaar van een chocola en vlaaienwinkel op het Onze Lievevrouweplein. Ook hij ziet verdwijnen van de parkeerplaatsen met lede ogen aan. “Veel klanten komen meerdere vlaaien halen en zullen met die dozen naar de parkeerplaats bij de kerk moeten lopen”, zegt de Boer. “Ik heb ook veel oudere klanten die moeilijk te been zijn en die zullen ook een grotere afstand moeten lopen.” De plannen voor het plein zitten in een schetsfase en dus is er volgens wethouder Oscar van Leeuwen nog ruimte voor gesprek. “Uiteraard kunnen we alle opties bekijken, zolang er nog niks is uitgevoerd”, aldus van Leeuwen. “Eén van de uitgangspunten is echter wel dat we vasthouden aan het niet parkeren op het Onze Lievevrouweplein. Het moet een compromis worden tussen verschillende stakeholders. We willen een optimaal plan neerleggen om te werken aan een mooi Didam.”

Een petitie voor het behoud van de parkeerplaatsen is inmiddels ruim zeshonderd keer ondertekend. De ondernemers hopen dat de gemeente wil kijken naar een goed alternatief. “Doe de helft van de parkeerplaatsen weg en ga het een beetje moderniseren”, zegt ondernemer van Houten. “Daar ben ik het ook wel mee eens, maar alle parkeerplaatsen helemaal weg gaat gewoon niet werken.” De ondernemersvereniging ‘Gastvrij Didam’ en de gemeente Montferland zitten op korte termijn om tafel om tot een oplossing te komen.

Foto: Omroep Gelderland/REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)