Petitie uit Groenlo over gevaarlijke kruising

Gepubliceerd: 18-12-2018 12:12. Bijgewerkt: 18-12-2018 16:02

Een aantal inwoners uit Groenlo vinden dat er snel iets gedaan moet worden aan de kruising bij de Rabobank aan de Winterswijkseweg, voordat er ernstige ongelukken gebeuren. Daarom zijn ze een online petitie gestart die al bijna 1600 keer is getekend. Dinsdagavond komt de kwestie aan de orde in de gemeenteraad van Oost Gelre.

"Het is er verschrikkelijk druk met auto's, vrachtwagens en bussen", zegt Wilma van der Donk, één van de initiatiefnemers van de petitie. "En daar tussendoor moeten dan groepen kinderen met de fiets zien over te steken die op weg zijn naar school, het zwembad of de voetbal." De actie is gestart door bezorgde inwoners en wordt ondersteund door sportclubs en Marveld Recreatie. Volgens de Grollenaren ontstaan in de spits op de kruising bij de Rabobank gevaarlijke situaties.

Volgens Van der Donk is de gevaarlijke kruising al vaker onder de aandacht gebracht bij de gemeente, maar zijn er tot nu toe geen maatregelen genomen. De situatie zou nog erger zijn geworden sinds de nieuwe N18 is gerealiseerd. In de petitie vragen de inwoners om een concrete en structurele oplossing op korte termijn. De kwestie komt vanavond aan de orde tijdens de raadsvergadering. Verschillende politieke partijen gaan vragen stellen. De petitie kan tot 9 januari getekend worden.

Foto: Wilma van der Donk

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)