Peter Verhaegh opent eigen kickboksschool

Gepubliceerd: 31-05-2019 16:05. Bijgewerkt: 31-05-2019 16:01

Kickbokser Peter Verhaegh heeft zijn eigen kickboksschool geopend in de voormalige gevangenis de Kruisberg in Doetinchem. In de oude bajes hoopt Verhaegh andere jongeren te enthousiasmeren voor de vechtsport.


"We waren al langer op zoek naar een geschikte locatie, omdat niet iedere locatie geschikt is om een kickboksschool van te maken", aldus Frenkie, de vader van Peter. "Peter wilde dit altijd al en toen we deze locatie tegen kwamen zijn we gelijk in actie geschoten." De zelf pas 17-jarige kickbokser wil met zijn school andere jeugdige kickboksers naar een hoger niveau begeleiden: "In de Achterhoek was eigenlijk geen kickboksschool die mensen naar een hoger niveau wilde brengen. We willen wedstrijdvechter creëeren waarmee we naar grote evenementen kunnen."

De kickbockser heeft één belangrijk advies aan al zijn pupillen. "Het allerbelangrijkste is om je dekking hoog te houden", zei Peter lachend. Vader Frenkie had al enkele talenten gespot in de school. "We hebben kinderen erbij lopen die al langer aan kickboksen doen. Dat zijn zeker weten talenten, die hebben zich al bewezen. Maar ik zie ook nieuwe kinderen lopen waarvan ik denk dat het wel knokkertjes zijn."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)