Persoon uit Aalten overleden door corona

Gepubliceerd: 30-03-2020 16:03.

De gemeente Aalten heeft maandag bekend gemaakt dat een inwoner is overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Het is de eerste Achterhoekse gemeente die een overlijdensgeval door het virus bevestigt.

“Als gemeenschap gaan onze gedachten uit naar de nabestaanden”, zo laat de gemeente Aalten weten in reactie op het overlijden. Of het daadwerkelijk het eerste overlijdensgeval door corona in de Achterhoek is, kan het RIVM niet bevestigen. De organisatie communiceert bewust niet over het aantal doden per gemeente om zo een schijnnauwkeurigheid te voorkomen. Dit omdat niet iedereen die vermoedelijk is overleden door de gevolgen van corona wordt getest.

Het aantal coronabesmettingen in de hele regio staat sinds maandag op tachtig. Het RIVM geeft aan dat er in vergelijking met zondag één coronapatiënt is bijgekomen, in de gemeente Doetinchem. In de overige gemeenten bleek het aantal hetzelfde. Omdat er weinig tests worden uitgevoerd, geven de cijfers een vertekend beeld van de daadwerkelijke verspreiding van het virus.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)