Personeel slachthuis Vion in quarantaine

Gepubliceerd: 22-05-2020 9:05. Bijgewerkt: 22-05-2020 9:47

De zeshonderd medewerkers van de productielocatie van Vion in Groenlo mogen de komende twee weken niet naar het fabrieksterrein. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) hoopt de corona-uitbraak op de locatie daarmee zoveel mogelijk in te dammen.

“Om het bron- en contactonderzoek van de GGD goed te kunnen uitvoeren is overgegaan tot deze ingrijpende maatregel”, aldus voorzitter Ton Heerts van de VNOG. “Verdere verspreiding dient met alle beschikbare middelen te worden voorkomen. Van belang is dat we samen met de collega’s in Duitsland zorgen voor afstemming en daarbij eveneens oog hebben voor de huisvestingssituatie.” Samenwerking met Duitsland is nodig omdat de werknemers veelal buitenlandse uitzendkrachten zijn die wonen in het buurland.

De corona-uitbraak werd woensdag bekend. Van de 212 geteste medewerkers van de Vion-locatie in Groenlo testten 45 positief, wat reden is om alle zeshonderd medewerkers de komende twee weken in thuisquarantaine te houden en aan een coronatest te onderwerpen. “Dit is een voor ons nieuwe situatie als gevolg van het circuleren van het coronavirus in de grensregio”, vertelt CEO Ronald Lotgerink van de Vion Food Group. “Als Vion en als sector moeten we hier snel van leren, waar nodig ons gedrag aanpassen en dat met elkaar delen.”

Weinig gevaar voor omgeving
Oost Gelre laat weten dat er weinig gevaar voor de omgeving van het slachthuis is. Volgens de gemeente is de kans klein dat personeel zich in Groenlo zelf heeft opgehouden voor bijvoorbeeld boodschappen. “Er is geen groter risico dan voor de bevolking elders in Nederland”, laat de gemeente weten.

Foto: Google Maps

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)