Partijen open voor coffeeshop Montferland

Gepubliceerd: 09-03-2018 14:03. Bijgewerkt: 15-03-2018 12:38

D66 en Lijst Groot Montferland staan open voor ondernemers die een coffeeshop willen vestigen in de gemeente Montferland. Een meerderheid van de deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen bleek echter tegenstander tijdens het debat van Optimaal FM en REGIO8 donderdagavond.


"We moeten de ogen niet sluiten voor iets dat gebeurt", vindt Ruth Mijnen, lijsttrekker van D66 Montferland. "Er wordt nu ook gedeald in grensgebieden. Stel dat er een ondernemer zou willen, dan moet je goed kijken naar kaders en overlast, maar ga niet uit angst nee zeggen." De VVD ziet het niet als oplossing voor drugscriminaliteit. "Volgens mij zit de burger er ook niet op te wachten", aldus Martin Som, lijsttrekker van de VVD Montferland, die bijval vond bij onder meer de PvdA. "Als wij criminaliteit in willen dammen, moeten we op een andere manier optreden", vindt Som. "We moeten dan niet een coffeeshop ergens neerzetten en denken dat we criminaliteit indammen."

Lijst Groot Montferland wijst naar een buurgemeente. "In Doetinchem gaat het heel goed. Om dan op voorhand de hakken in het zand te zetten, daar zijn we niet voor", vindt lijsttrekker Henk Groote, die zelf groot voorstander is van medicinale wiet. "Dat gebruik ik zelf ook en daar schaam ik me niet voor. Een coffeeshop ga ik niet naartoe, want ik ben tegen roken, maar als mensen er behoefte aan hebben vinden ze mij niet als tegenstander."

Het volledige verkiezingsdebat tussen de zes deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Montferland is hier te vinden.


Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)