Partijen botsen over subsidie verenigingen

Gepubliceerd: 15-03-2018 12:03. Bijgewerkt: 15-03-2018 13:18

De PvdA Oude IJsselstreek vindt dat met name muziekverenigingen er qua subsidiebeleid bekaaid vanaf komen. Deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen gingen woensdagavond tijdens het Optimaal FM-radiodebat in gesprek over de subsidies.


"Het subsidiebeleid in Oude IJsselstreek was heel goed", zegt PvdA Oude IJsselstreek-lijsttrekker Ton Menke over de subsidies voor sport- en muziekverenigingen. "We hebben moeten bezuinigen om de financiën voor elkaar te krijgen, maar we hebben nu een nieuwe subsidieverordening die maakt dat het niet eerlijk meer verdeeld is." Verschillende muziekverenigingen uitten het afgelopen jaar hun zorgen over het ingezette beleid, maar volgens de VVD Oude IJsselstreek is het een logisch gevolg van de gemeentelijke keuze. "Het heeft als gevolg gehad dat sportverenigingen juist meer subsidie hebben gekregen en culturele wat minder", aldus Richard de Lange, die niet wil spreken over een bezuiniging. "Daar begint ons dispuut alweer."

De PvdA roept op om het beleid opnieuw onder de loep te nemen. "Die verenigingen hebben zo vele waarde voor de gemeente dat je goed moet kijken of je ze niet beter kan faciliteren." Zowel de VVD als Lokaal Belang Oude IJsselstreek willen aan de hand van een evaluatie eventueel opnieuw kijken naar het beleid. "Er moet een goede balans zijn tussen subsidie en de eigen bijdrage", vindt Bert Kuster van Lokaal Belang, doelend op de lage contributie bij muziekverenigingen. VVD’er De Lange roept de verenigingen op om mee te praten: "Het budget is een vast budget, maar het gaat om de verdeling."

Het volledige verkiezingsdebat tussen de zes deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Oude IJsselstreek is hier te vinden.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)