Pannenkoekendrive-in als oplossing in Wehl

Gepubliceerd: 19-03-2020 15:03. Bijgewerkt: 20-03-2020 9:36

Pannenkoekenhuis De Zon uit Wehl moest net als alle andere horeca haar deuren dit weekend sluiten, als oplossing opende het restaurant woensdagmiddag een heuse pannenkoekendrive-in. Volgens eigenaar Amado van Campen moet de horeca inventief zijn om deze crisistijden te doorstaan.


"Ik doe dit voor mijn medewerkers, zodat ik ze een salaris kan geven", legt Van Campen uit. "Maar ook voor mijn leveranciers, die een horecamagazijn vol hebben met producten met een houdbaarheidsdatum. Mijn molenaar heeft ook een gezin, en bij de boer waar we de melk halen ook. Dus we proberen heel veel dingen samen te doen om de keten in beweging te houden." De uitbater van het pannenkoekenhuis geeft aan dat de pannenkoek uitermate geschikt is om mee te nemen: "Wat is er nou lekkerder dan een echte Achterhoeks, streekgebonden product. Als de pannenkoek iets is afgekoeld als je thuis bent gekomen, zet je je oven even op 150 graden en na een paar minuten is de pannenkoek net zo lekker als dat je hem hier eet."

Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk risico's zijn om het coronavirus op te lopen, heeft het restaurant voor haar klanten een aantal maatregelen genomen. "Onze klanten mogen niet binnen naar het toilet en daarnaast vragen we om zoveel mogelijk contactloos te betalen", aldus de uitbater. "Alles om ervoor te zorgen we zo min mogelijk handcontact hebben." Van Campen is niet bang dat de crisis desastreuze gevolgen gaat hebben voor zijn bedrijf: "Als de mensen weer een beetje hun normale ding kunnen gaan doen, dan zie ik het positief in. Dus echt bang ben ik nog niet, maar het moet niet veel gekker worden."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)